Agent potvrdio: Za Higuaina sada postoji samo jedan klub

Želi karijeru završiti u Juventusu

Agent potvrdio: Za Higuaina sada postoji samo jedan klub

E. Škorić

Brat, ujedno i agent Gonzala Higuaina tvrdi da napadač ima želju da karijeru okonča samo u jednom klubu u Italiji.

Higuaina je Juventus 2016. godine doveo za tada rekordnih 90 miliona eura iz Napolija, a napadač je u dvije sezone postigao 55 pogodaka.

Međutim, dolaskom Cristiana Ronalda Higuain je morao da ode, pa je posuđen Milanu, a zatim i Chelseaju, ali tu se nije proslavio.

Sada se govori o mogućem prelasku u Romu na mjesto Edina Džeke, ali očigledno da su to samo špekulacije bez pravog osnova.

"Ja sam u Buenos Airesu, a Gonzalo je ovdje sa suprugom i kćerkom, na odmoru. Želim pojasniti da nismo razgovarali ni sa kim drugim. Moj brat još ima ugovor s Juventusom", kazao je Nicolas Higuain, dodavši:

"Gonzalo želi poštivati ugovor i stoga planira ostati u Juventusu još dvije godine. Njegovi nastupi u Juveu su bili dobri i igranje za neku drugu momčad u Italiji nije djelotvorno rješenje. Ne želim da nekoga uvrijedim, ali Gonzalo u Italiji može da igra samo za Juventus".

"Mislim da bi ovo mogla biti Gonzalova godina. Ima toliko snage i odlučnosti, i želi završiti karijeru u Juveu", zaključio je brat argentinskog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Nicolas tvrdi da se Gonzalo nije pokajao jer je napustio Napoli i da je rano da se priča o mogućem povratku u Argentinu.

"Kada dobro napuni baterije, spreman je dokazati da je napadač koji može da igra u Juventusu", tvrdi Nicolas.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
S
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti