Maurizio Sarri danas postaje novi trener Juventusa!
Juventus je uspio da otkupi Maurizija Sarrija od Chelseaja (Foto: EPA)

Postignut dogovor

Maurizio Sarri danas postaje novi trener Juventusa!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus danas će dobiti novog trenera.

Klupu Stare dame iz Torina preuzet će doskorašnji menadžer Chelseaja Maurizio Sarri, koji će na klupi Bianconera zamijeniti Massimiliana Allegrija.

Pregovori čelnika Juventusa i Chelseaja završili su uspješno. Londonski klub je prihvatio da oslobodi Sarrija menadžerskih dužnosti za cifru od pet miliona funti.

Očekuje se da će već danas 60-godišnji stručnjak biti imenovan za novog trenera Juventusa, što će mu sigurno biti najveći izazov u karijeri.

Sarri je imao jako dobru sezonu u Engleskoj. Završio je kao treći u prvenstvu iza nedostižnih Manchester Cityja i Livepoola, igrao je finale Liga kupa, a najveći uspjeh je osvajanje Evropske lige.

Međutim, izazov zvani Juventus se ne odbija. Sarri će imati konačno šansu da osvaja trofeje i u Italiji, što ranijih godina nije mogao sa Napolijem.

On će u očima navijača ovog tima vjerovatno postati izdajnik, ali Juventus je jednostavno najveći izazov u Italiji za bilo kojeg trenera.

U trenerskoj karijeri Sarri je osim Napolija gdje je radio tri godine i Chelseaja, vodio još Empoli, te veliki broj niželigaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trofej sa Chelseajem u Evropa ligi mu je najveći uspjeh karijere.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi