Aguero donosi novu titulu Cityju? Argentinac na pragu nestvarnog rekorda
Aguero je u sezoni 2014/2015 postigao 26 golova što je njegov najbolji učinak u jednoj sezoni u Premier ligi

Igraču Manchester Cityja još malo nedostaje do novog uspjeha

Aguero donosi novu titulu Cityju? Argentinac na pragu nestvarnog rekorda

S. Pašalić

Manchester City je u subotu savladao Bournemouth u gostima sa 1:0.

Građani su nakon ove pobjede zasjeli na vrh Premier lige te sada imaju bod prednosti ispred drugoplasiranog Liverpoola.

Sergio Aguero se u utakmici protiv Bournemoutha nije upisao u listu strijelaca, ali ove sezone ponovo pruža sjajne partije u Premier ligi te je postigao ukupno 18 golova.

Argentincu nedostaju još samo dva gola da bi došao do sjajnog podviga. Naime on je u posljednje četiri sezone postizao 20 ili više golova u sezoni, te bi s dva nova gola do kraja prvenstva Aguero napravio čudesan niz od pet sezona zaredom u kojima je postizao 20 ili više golova.

On se našao u društvu igrača koji su tri ili više sezona zaredom ostvarivali ovaj uspjeh, a pored Aguera samo su još Alan Shearer, Thierry Henry, Ruud van Nisterlooy i Harry Kane ovo uspjeli postići.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi