Aguerov brat pronašao novi klub, stiže u Evropu

Gaston Del Castillo ide u Crotone

Aguerov brat pronašao novi klub, stiže u Evropu

Endin Čaušević

Gaston Del Castillo, poznatiji kao brat Sergija Aguera, svoju karijeru nastavit će u Italiji.

Prema pisanju italijanskih medija ovaj fudbaler u narednih nekoliko dana potpisat će ugovor sa ekipom Crotonea. Del Castillo je tek prije nekoliko dana napunio 19 godina, a prošao je sve omladinske selekcije Independientea.

Navodno, on će prvu sezonu provesti na posudbi koja će Crotone koštati 200,000 eura uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Crotone je mali klub iz Calabrije koji je uspio da dođe u Seriju A sjajnim radom u  proteklim godinama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Crotone je završio na drugom mjestu Serije B u prošloj sezoni. Uz Crotone naredne sezone u Seriji A takmičiti će se Cagliari i Pescara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi