Ah, taj biznis: Courtois ne mora brinuti, sada je jasno zašto Keylor Navas brani!
(Foto: EPA) Iako je pod ugovorom sa Real Madridom do ljeta 2020. godine, čini se da će iskusni Kostarikanac uskoro napustiti Bernabeu

Poslovna taktika Kraljeva

Ah, taj biznis: Courtois ne mora brinuti, sada je jasno zašto Keylor Navas brani!

Iako je tek prošlog ljeta stigao u Real Madrid, već se počelo špekulisati da bi Thibaut Courtois mogao uskoro napustiti Bernabeu.

Takve špekulacije su se dodatno raspirile zbog činjenice da od povratka Zinedinea Zidanea na golu Kraljeva uglavnom stoji Keylor Navas.

Poteglo se tako pitanje: Ko će čuvati mrežu Reala naredne sezone, Navas ili Courtois?

Courtois se čak počao povezivati sa transferom u Manchester United, ukoliko Crveni đavoli na ljeto prodaju De Geu PSG-u. Međutim, od toga neće biti ništa.

Posljednje vijesti iz Španije govore da su čelnici Reala saopštili Courtoisu da nema razloga za brigu, te da će sigurno biti prvi golman Kraljeva i naredne sezone.

Sa druge strane, špekuliše se da Navas u finišu sezone dobija bolju minutažu kako bi se njegova cijena podigla do ljeta kada ga Kraljevi planiraju prodati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, i sam Navas navodno želi napustiti Real u kojem je, često bez razloga, osporavan jer ne želi biti rezerva.

Prema zvaničnoj verziji, Thibaut Courtois je trenutno van stroja zbog zadobijenog nezgodnog udarca. Ipak, čini se da je riječ samo o poslovnoj taktici Real Madrida...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi