Da li Varaneov plan funkcioniše? Real je odlučio povući potez kojim će zadržati Francuza u ekipi

Smiješi mu se povišica

Da li Varaneov plan funkcioniše? Real je odlučio povući potez kojim će zadržati Francuza u ekipi

Već neko vrijeme se špekuliše da bi francuski štoper Raphael Varane ovog ljeta mogao napustiti Real Madrid i otvoriti novo poglavlje svoje karijere.

Navodno sam Varane želi nov izazov, a kao njegove potencijalne nove destinacije s pominju sami evropski velikani poput Juvenutsa i Manchester Uniteda.

Ipak, Real Madrid ne želi tek tak ostati bez sjajnog 25-godišnjeg štopera u kojem mnogi vide novog kapitena Kraljeva.

Varaneov ugovor sa Realom važi do 2022. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 500 miliona eura. Međutim, ukoliko Varane zaista toliko želi napustiti Santiago Bernabeu, Kraljevi su ga, prema nekim medijskim navodima, spremni prodati za 80 miliona eura.

Ipak, Real će, čini se, prije svega pokušati zadržati stamenog reprezentativca Francuske.

Mnogi su mišljenja da je puštanje u javnost informacija da Varane želi napustiti Bernabeu zapravo samo taktika Francuza (i njegovih menadžera) kojom želi natjerati Real da mu ponudi novi ugovor i bolju platu. Ukoliko je situacija takva, čini se da Varaneov plan funkcioniše.

Naime, španski AS saopštava da je Real Madrid spreman povećati Varaneova godišnja primanja sa šest na devet miliona eura.

Ostaje da se vidi da li će ovo biti biti dovoljno da Real Madrid zadrži Varanea u svojim redovima.

Podsjetimo, Raphael Varane je stigao u Real 2011. godine iz Lensa za 10 miliona eura, a od tada je upisao 269 nastupa za prvi tim Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti