Izraelci sinoć upali u Nablus i ubili budućeg reprezentativca Palestine, otac ne prestaje plakati

Novi napad na Palestince

Izraelci sinoć upali u Nablus i ubili budućeg reprezentativca Palestine, otac ne prestaje plakati

Edmir Škorić

Palestinski nogometaš Ahmad Daraghmeh tragično je preminuo, pošto su ga metkom usmrtile izraelske okupacijske snage tokom napada na Nablus.

Ahmad je imao 23 godine i maštao je da igra za reprezentaciju Palestine, ali i taj njegov san i njegov život ugašeni su nakon što je ubijen od strane izraelske vojske.

Dogodilo se to jučer, 22. decembra, nakon napada Izraelaca na Nablus, palestinski grad na Zapadnoj obali koji je 49 kilometara udaljen na sjeveru od Jeruzalema.

U četvrtak navečer i tokom noći su Izraleci izvršili zračni napad na Nablus, a potom su ušli u grad. Vojnici su pucali na one koji su pružali otpor, a među njima bio je i 23-godišnji Ahmad, koji je upucan u leđa i u nogu.

Rane od vatrenog oružja pokazale su se kobnim, a Ministrastvo zdravlja potvrdilo je njegov identitet nakon obdukcije.

Daragmeh je bio nogometaš palestinskog Thaqafi Tulkara. U četiri ovosezonska susreta postigao je šest golova. U Palestini se sve više pričalo o njegovoj budućnosti u reprezentaciji , da bi trebao dobiti željenu priliku.

Oglasi

Palestine Online podijelio je video mladića kako igra nogomet, uz naslov: "Dok svijet slavi igrače nakon #WorldCup-a, u Palestini su izraelske okupacijske snage pucale i ubile palestinskog nogometaša Ahmeda Daraghmeha tokom vojnog napada na Nablus iza ponoći. Počivaj u miru Ahmede!”

[twitter]https://twitter.com/AydenGhil/status/1605828326144081920[/twitter]

The Times of Gaza objavio je video uplakanog oca koji je doznao za tragičnu smrt svog sina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad na Nablus dogodio se nekoliko sati nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio da radi s vjerskim i nacionalističkim organizacijama na protjerivanju Palestine iz regije. Premijer i spomenute organizacije protive se postojanju Palestine kao države.

Ove godine bilo je najviše sukoba i incidenata izraelske agresije na Zapadnoj obali u deceniji. U okolici Nablusa i grada Jennina ubijeno je 150 civila.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
daje ganjo loptu nebi pogino budala trebo je drugacije promovirat palestinu sloptom a ne skamenjem u sakama
1 6
YouTalkinToMe
Bog trpi *****e više nego bilo koji drugi narod od kako je čovječanstva ali kad ih uništi ni klica im neće ostati, divan će taj dan biti ko ga doživi a doći će sigurno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti