Ahmedhodžić govorio o duelu protiv Chelseaja: Bez njih dvojice će nam biti lakše

Malme dočekuje aktuelnog prvaka Evrope

Ahmedhodžić govorio o duelu protiv Chelseaja: Bez njih dvojice će nam biti lakše

E. Škorić

Švedski prvak Malme vezao je tri poraza na startu grupne faze Lige prvaka, a u utorak navečer dočekuje Chelsea.

Malme je autsajder protiv Chelseaja, protiv kojeg je u Londonu izgubio s 4:0, ali trener švedskog tima Jon Dahl Tomasson i mladi defanzivac Anel Ahmedhodžić nemaju namjeru unaprijed se predati.

Bivši napadač Newcastlea i Danske Tomasson, koji je osvojio Ligu prvaka kao igrač AC Milana 2003. godine, obećao je da će njegova momčad uraditi sve da priredi senzaciju na svom stadionu protiv aktuelnog prvaka Evrope.

"Igramo protiv vrlo dobre momčadi, vjerojatno jedne od najboljih, ali izaći ćemo na teren da postignemo dobar rezultat", rekao je na press konferenciji prije utakmice.

“Uključeni smo u ovu zabavu koju nudi Liga prvaka i želimo biti dio zabave. Želimo da naši navijači uživaju u najvećim utakmicama i da gledaju najbolje klubove. Malme je grad Lige prvaka, a ovo je klub Lige prvaka. Možemo da budemo jako ponosni samim nastupanjem u ovom takmičenju. Sutra ćemo dati sve od sebe, želimo da uživamo", dodao je Danac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea će sutra biti bez dvojice napadača Romelua Lukakua i Tima Wernera, što je olakšavajuća okolnost za Ahmedhodžića, mada je on svjestan da i bez njih Chelsea ima strašnu ofanzivu.

“Naravno da je Lukaku izazov, on je jako velik i jak; ali Werner je brži”, rekao je bosanskohercegovački reprezentativac, pa je dodao: "Lakše je igrati s Chelseajem bez njih dvojice, to će nam malo povećati šanse".

Top Komentari

huba
Sretno sine..
12 0
Taceoni
Dvojka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi