Anel Ahmedhodžić će imati teške muke pri izboru novog kluba
Foto - EPA

Bh. defanzivac veoma tražen

Anel Ahmedhodžić će imati teške muke pri izboru novog kluba

M. Šljivak

Sjajni bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić (22) imat će prave muke u izboru novog kluba.

Ahmedhodžić pruža fenomenalne partije u dresu švedskog prvaka Malmea, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine i privukao je veliku pažnju na sebe.

Proteklih mjeseci 22-godišnji defanzivac povezivao se sa brojnim klubovima, ali po svemu sudeći njegova budućnost je u italijanskoj Seriji A.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CS-NujfsZXF/[/instagram]

Tuttosport navodi da se čak četiri italijanska kluba bore za potpis bh. fudbalera, a to su Inter, Atalanta, Napoli i Lazio.

Ranije je Atalanta bila jako blizu da potpiše Ahmedhodžića, ali do dogovora nije došlo, a sada će im zadatak biti još i teži.

Oglasi

Igre koje pruža Ahmedhodžić privukle su mnoge klubove, a vidjet ćemo gdje će ovaj fenomenalni fudbaler na kraju završiti.

Anel Ahmedhodžić je karijeru počeo u Malmeu, tri godine je bio član i engleskog Nottingham Foresta, ali se 2019. godine vratio u Švedsku.

Pored ovih klubova igrao je i na posudbi u danskom Hobrou, a nakon povratka u Malmo postao je neizostavan član prve postave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CU8U2WHsmqI/[/instagram]

Postao je potom i član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 10 utakmica i postigao je jedan gol.

Promo

Top Komentari

KviskoKvesic
Mislim da će preć u jedinstvo iz bihaća to mu je domet
1 43
Darkwood
Momak i hadzikadunic će nama u reprezentaciji biti ko chiellini i bonucci u Juventusu. Jedno najmanje 12 godina smo bar odbranu sredili. Samo neka ih povrede zaobiđu, bice oni beton.
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi