Ahmedhodžić pred Šveđanima više ne krije svoj najveći san sa Bosnom i Hercegovinom

Štoper zabio Ukrajini

Ahmedhodžić pred Šveđanima više ne krije svoj najveći san sa Bosnom i Hercegovinom

A. Čaušević

Anel Ahmehodžić je prošao sve omladinske selekcije Švedske, ali je odlučio da nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Ahmedhodžić je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz BiH pa je nakon nešto dužeg razmišljanja prihvatio poziv NFSBiH i kako sada stvari stoje napravio pravu stvar.

Ovaj 22-godišnjak koji slovi za najboljeg štopera švedskog prvenstva je prije nekoliko dana u meču kvalifikacija za SP protiv Ukrajine postigao i prvijenac u dresu bh. reprezentacije.

"To je najljepša stvar koja mi se desila do sada. Poseban osjećaj", rekao je Ahmedhodžić na početku razgovora za švedske medije.

"U reprezentaciji imam nešto ofanzivniju ulogu i idem nešto više s loptom naprijed u odnosu na igru u Malmeu. U Bosni sam malo ofanzivniji. Dobio sam instrukcije da stalno izlazim naprijed, bilo je puno trčanja gore-dole."

Kazao je da je njegov gol bio od velikog značaja i da mu se dopada uloga u reprezentaciji.

"Bio je to veoma važan gol. Da nismo osvojili bod, šanse ne bi bilo toliko dobre da odemo na Svjetsko prvenstvo. To je nešto veoma veliko, nemoguće za opisati, bio sam veoma sretan."

"Za ulogu u reprezentaciji je potrebno više napora, teže je. Sviđa mi se da idem više naprijed i što imam veće učešće u ofanzivi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ahmedhodžić je Šveđanima jasno poručio da mu je san sa Zmajevima otići na Svjetsko prvenstvo.

"Sada je sve u našim rukama. Ako pobijedimo Finsku i odigramo neriješeno s Ukrajnom idemo u Baraž. Moj san je da odvedem Bosnu na Svjetsko prvenstvo", poručio je sjajni štoper.

Top Komentari

Mele
Bravo momcino, svaka ti cast imas srce, svakako hvala i tvojoj familiji, roditeljima koji su te odgojili na pravi nacin.
23 0
Gari Garinča
Ahmede sine dao Bog da ti se san ispuni.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije