Potez Ahmedhodžića podigao prašinu u Engleskoj - Oglasio se i njegov trener

Nakon što je odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama

Potez Ahmedhodžića podigao prašinu u Engleskoj - Oglasio se i njegov trener

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sheffielda sinoć su sa 2:0 poraženi na domaćem terenu od Liverpoola, ali brzo je rezultat pao u drugi plan.

Englezi su u fokus stavili potez Anela Ahmedhodžića koji je sinoć bio kapiten domaće ekipe, ali je odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama.

Ahmedhodžić je u Sheffield stigao 2022. godine, a obzirom da sinoć nije bilo ni Johna Egana, a ni Chrisa Bashama, upravo reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je čast da bude kapiten svoje ekipe.

On je postao prvi igrač u Premiershipu u sedam godina koji u ovom periodu nije nosio kapitensku traku u duginim bojama.

Umjesto toga Ahmedhodžić je odabrao da nosi običnu kapitensku traku, a sve je podiglo mnogo prašine u Engleskoj.

U periodu od 2. do 7. decembra kapiteni u Premiershipu nose kapitenske trake u duginim bojama zbog LGBT kampanje u fudbalu.

Oglasi

"Kapiten Liverpoola, Virgil van Dijk nosio je kapitensku traku u duginim bojama, baš kao i Walker u Manchester Cityju, te Bruno Fernandes u Manchester Unitedu", pišu Englezi.

Nakon svega oglasio se i njegov novi trener Wilder.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam znao za to. To nije odluka kluba niti neka moja odluka. Jednostavno ne znam zašto je to uradio", rekao je Wilder.

Ostaje da vidimo da li će biti nekih sankcija za reprezentativca Bosne i Hercegovine zbog njegovog poteza obzirom da se nešto ovako nije desilo u posljednjih sedam godina.

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj gayovci na aparatima
3 0
user1676245737
Bane Ivanovic 2020 dok je igrao za Wba obio je da nosi LGBT traku.A to ie bilo manje od 7 godina Gospodo ne sirite dizeinforacije.Malo profesionalnisti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi