Fenjeraš namučio Redse, brodolom Šumara u Londonu
FOTO: EPA

Premiership, 15. kolo

Fenjeraš namučio Redse, brodolom Šumara u Londonu

H. Zilić

Vandredno 15. kolo engleskog Premiershipa igra se sredinom ove sedmice, a večeras su u terminu od 20:30 na rasporedu bila četiri duela i nije neodstajalo uzbuđenja.

Liverpool je gostovao fenejrašu ekipi Sheffield United i slavio teže od očekivanog  rezultatom 2:0.

Redsi su postigli pogodak u 37. minuti, Van Dijk je bio strijelac na asistenciju Arnolda i niko nije mogao vjerovati u tim momentima da će nakon toga gosti dobro da se muče protiv Fenjeraša.

Ipak Liverpool dolazi do drugog gola u petoj minuti sudijske nadoknade vremena, a za konačnih 0:2 pogodio je Szonoszlai.

U timu Sheffielda u startnoj postavi je bio naš Anel Ahmedhodžić i odigrao je cijeli susret na vrlo dobrom nivou.

Debakl ove srijede doživjela je ekipa Nottingham Forest. Šumari će što prije zaboraviti odlazak u London sredinom sedmice jer su deklasirani od Fulhama rezultatom 5:0.

Oglasi

Za razliku od Nottingham, engleska prijestolnica je večeras bila sretna Bournemoutuh. Popularne Trešnjice su gostovale kod Crystal Palacea i susret je završen trijumfom gostiju 2:0.

Zanimljiv meč odigrali su Brighton i Brentford, a okončan je rezultatom 2:1 za domaće.

Premiership, 15. kolo, rezultati:

Brighton - Brentford 2:1

Crystal Palace - Bournemotuh 0:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham - Nottingham 5:0

Sheffield United - Liverpool 0:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi