Postoje trenuci na terenu koji su veći od fudbala
Ahmet Čalik tragično je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći 2022. godine (Foto: Screenshot)

Posveta bivšem saigraču

Postoje trenuci na terenu koji su veći od fudbala

M. Šljivak

Konyaspor i Galatasaray igraju večeras susret 26. kola turske Super lige. Na ovom meču viđen je i detalj koji jasno pokazuje da su pojedini trenuci na terenu veći i od samog fudbala, a danas su to pokazali iz ekipe Galatasaraya kada su odali počast tragično poginulom fudbaleru Konyaspora Ahmetu Čaliku.

Ahmet Čalik tragično je izgubio život 11. januara 2022. godine. Doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Ankari i otišao je s 27 godina.

Dugo su u Konyasporu oplakivali ovog fudbalera, a da ga neće zaboraviti i u Galatasarayu, gdje je igrao tri sezone, pokazuju scene s večerašnje utakmice.

Nakon što je Milot Rashica postigao pogodak za prednost Galatasaraya od 1:0, igrači i trener istanbulskog velikana odlučili su da se sjete Ahmeta Čalika.

Njegov dres s brojem pet podigao je Kerem Akturkoglu, pridružio mu se Baris Alper Yilmaz, a zatim i trener Galate Okan Buruk.

Oglasi

Ovo je svakako veliki potez igrača Galatasaraya. Pokazali su kako se Ahmet nikad neće zaboraviti, posebno na utakmicama protiv Konyaspora.

Ahmet Čalik igrao je na poziciji štopera. Karijeru je počeo u Genčlerbirligiju za kojeg je nastupao i tokom šest godina seniorske karijere.

2017. godine je prešao u Galatasaray. U istanbulskom velikanu je osvojio pet trofeja, ali se odlučio otići u Konyaspor jer nije previše igrao pored brojnih stranaca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Konyasporu je proveo dvije godine. Bio je standardan član prvog tima sve do nesreće u kojoj je nažalost izgubio život.

Prošao je ovaj fudbaler i sve selekcije reprezentacije Turske. Poziv u A tim dobijao je osam puta i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

Drakula
Kako kome ovo nije vece od fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi