Nevjerovatne scene stižu iz Turske: Za Ahmeta kao da nije ramazan!

Nije se uspio suzdržati

Nevjerovatne scene stižu iz Turske: Za Ahmeta kao da nije ramazan!

A. Čaušević

Muslimani širom svijeta praktikuju ramazan, odnosno mjesec milosti i oprosta, tako je i u Turskoj jednoj od najmnogoljudnijih muslimanskih zemalja. Međutim, iz te zemlje stižu nemile scene koje su desile u subotu.

Tokom utakmice turske 2. lige između Bursaspora i ekipe 24 Erzincaspor došlo je pravog skandala, u glavnoj ulozi se našao trener gostiju Ahmet Yildirim.

Ahmet kao da je zaboravio da je mjesec ramazan pa je počeo daviti igrača Bursaspora, Hasana Ayaroglua nakon jednog verbalnog konflikta.

Poslije toga je uslijedila velika gužva, a nakon što se situacija smirila došlo je zaista šokantne odluke glavnog sudije meča Yaukpa Ozhana.

Naiime, iako je prema svim propisima Yildirim zaslužio isključenje, sudija ovom treneru nije dao ni žuti karton što je svakako nevjerovatno.

Oglasi

Bursaspor se posliej toga oglasio na društvenim mrežama i to sa porukom od jedne riječi i znakovitim pitanjem: "Pravda?"

Inače, domaćin je ovaj meč dobio rezultatom 2:1 te je tako stigao do trećeg vezanog trijumfa te je bivši prvak Turske sve bliže plasmanu u play-off.

S druge strane Yildirim je imao poprilično uspješnu fudbalsku karijeru pošto je bio član najuspješnije generacije u historiji turskog fudbala.

Naime, na pragu dva stoljeća je sa Galatsarayom osvojio tadašnji Kup UEFA, a zatim i UEFA superkup, prvak Turske kao igrač je bio sa i sa Bešiktašom.

Interesantno da je samom na početku karijere bio i član Fenerbahcea pa je jedan od rijetkih koji se može pohvaliti činjenicom da je igrao za tri najveća turska kluba.

Po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Uglavnom je vodio niželigaše kao što je slučaj i sada.