Aid Tabaković potpisao ugovor sa FK Olimpik
Foto: Facebook/Olimpik

Zvanično "seli" među seniore

Aid Tabaković potpisao ugovor sa FK Olimpik

Mladog krilnog fudbalera Aida Tabakovića trener Darko Vojvodić je još prošlog mjeseca priključio prvom timu FK Olimpik.

Ovaj 17-godišnjak je dobrim igrama u Omladinskoj Premijer ligi BiH za juniore Olimpika privukao pažnju stručnog štaba prvog tima.

Tako ga je trener Vojvodić vodio i na pripreme u Međugorje, a sada je Olimpik saopštio da je sa mladim Tabakovićem potpisan novi ugovor.

"Tabaković, koji je jesenas nastupao za juniorski tim Olimpika u Omladinskoj Premijer ligi BiH, potpisao je ugovor sa seniorskim timom. Po vokaciji napadač, rođen 2002. godine, svojim igrama je skrenuo pažnju, a na pripremama potvrdio potencijal te se tako izborio za potpis ugovora", stoji, između ostalog, u saopštenju FK Olimpik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ne bi čudilo da se Tabakoviću, inače juniorskom reprezentativcu BiH, pruži prilika već u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH.

Top Komentari

balunv
Tako i treba svake godine ubacivat u vatru mlade snage neka se kale, a i ostali juniori da vrijedno rade da bih uskočili u prvi tim.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti