Ajax nakon produžetaka prošao dalje, Tahirović odigrao sjajnu utakmicu
FOTO: EPA

Na terenu proveo 112. minuta

Ajax nakon produžetaka prošao dalje, Tahirović odigrao sjajnu utakmicu

E. Oštraković

Fudbaleri Ajaxa nakon produžetaka ostvarili su pobjedu protiv Bodo/Glimta i ostvarili su prolaz u narednu fazu Konferencijske lige. Konačan rezultat bio je 2:1 za tim iz Amsterdama.

Krenulo je sve prilikom za domaće. Hakon Evjen je šutirao, ali je golman gostujuće ekipe sjajno odreagovao.

Deset minuta kasnije ponovo šansa za domaće, ali golman Ajaxa je ponovo bio na mjestu i odbranio je pokušaj igrača domaćeg tima.

Prvi do vodstva stiže Ajax. Bila je to prva prilika za njih na ovoj utakmici, a igrala se 34. minuta. Strijelac je bio Berghuis.

Ajax je u 48. minuti ostao sa igračem manje nakon što je Šutalo dobio direktan crveni karton zbog prekršaja koji je napravio.

Oglasi

Dvije minute kasnije fenomenalna prilika za domaći tim. Gronbaek je šutirao, ali je u posljednjem trenutku odbrana gostiju uspjela odreagovati.

Napadali su domaći sa igračem više, ali nikako im nije išlo. Ajax se dobro branio, a snage na terenu su izjednačene u 66. minuti. Tada je Gronbaek dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Produžetke za Bodo/Glimt izborio je Berg golom koji je postigao u 83. minuti. Umalo je domaći tim došao do vodstva, ali je gol Saltnesa iz 95. minute poništen.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon još dvije dobre šanse za domaće u produžetku Ajax je iskoristio svoju prvu priliku. Igrala se 114. minuta kada je Taylor postigao gol za prolaz svoje ekipe.

Dodajmo i to da je Tahirović odigrao jako dobru utakmicu, a na terenu je bio sve do 112. minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi