Ono što Ajax radi protivnicima nikako nije humano: Mali tim je večeras ponižen u Amsterdamu

Do vrha su napunili mrežu protivnika

Ono što Ajax radi protivnicima nikako nije humano: Mali tim je večeras ponižen u Amsterdamu

M. Šljivak
Teme:

Ajax se lagano plasirao u četvrtfinale nizozemskog Kupa.

Velikan iz Amsterdama je u osmini finala ugostio trećeligaša Excelsior Maassluis i do vrha mu je napunio mrežu. Bilo je 9:0.

Serija pogodaka otvorena je u devetoj minuti. Tagliafico je zabio za 1:0.

Na naredni gol se čekalo do 21. minute. Dosuđen je penal, a Danilo pogađa za 2:0.

Isti igrač pogađa u 26. i 37. minuti za povećanje prednosti na 4:0, a zatim Regeer 41. minuti postavlja rezultat prvog dijela od 5:0.

Svoj četvrti gol večeras Danilo zabija nakon deset minuta igre u nastavku (6:0), a zatim do kraja zabijaj još Hlynsson i Daramy dva puta za konačnih 9:0.

Ajax je nekad zaista nemilosrdan prema protivnicima i očigledno je da ne vole da štede rivale bez obzira koliko su slabiji od njih.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nizozemski Kup:

Ajax - Excelsior Maassluis 9:0

Top Komentari

Husrefbeg22
Excelsior Maassluis su zapravo amateri iz seoske lige. S druge strane Ajax je igrao kao da igra protiv Real Madrida a na momente i pregrubo. Sudija im je trebao podijeliti najmanje 5 zutih kartona. S dvije noge ulijecu u noge amaterima i nije zuti. Ostali klubovi u Nizozemskoj protiv manjih klubova igraju s B timom.
1 2
sargan74
Igraju ljudi za 2-3 hiljade eura place
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi