Ajax prvak Nizozemske
FOTO: Ajax Twitter

Tri kola prije kraja

Ajax prvak Nizozemske

H. Zilić
Teme:

Promovisan je još jedan prvak u evropskim ligama.

Ajax je tri kola prije kraja osvojio novu titulu prvaka Nizozemske. Tim iz Amsterdama danas je deklasirao Emmen sa 4:0 i tako matematički osigurao naslov.

Fudbaleri Ajaxa danas su bili raspucani, a mrežu gostiju redom su pogađali Timber u desetoj minuti, Haller u 61., Rensch u 66. i Klassen u 74. minuti.

Ajax sada ima 15 bodova prednosti ispred PSV-a, tako da nije bitno šta će Električari uraditi u meču protiv Heerenveena.

Tim iz Amsterdama je ubjedljivo i najeefikansija ekipa u Eredivisie, a u 31 kolu zabili su 93 gola i nije isključeno da u naredna tri kola pređu i cifru od 100 postignutih pogodaka. U narednom kolu igraju derbi protiv Feyenoorda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

PSV i AZ Alkmaar će se do kraja boriti za plasman u Ligu prvaka. Vitesse je skoro siguran u Evropa ligi, dok će velika borba biti u play offu za Conference ligu. Trenutno su na četiri play off pozicije ekipe Feyenoorda, Utrechta, Groningena i Heraclesa, a šansu imaju Sparta Roterdam i Fortuna Sittard.

Što se tiče opstanka u Eredivise do kraja sezone će veliku borbu voditi Waalwijk, Willem II, Emmen, Venlo i Den Haag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi