Igraču Ajaxa se smije cijeli svijet: Promašio penal, a lopta na kraju završila na parkingu

Uspio prebaciti i tribinu

Igraču Ajaxa se smije cijeli svijet: Promašio penal, a lopta na kraju završila na parkingu

E. Čaušević

Brian Brobbey je velika nada Ajaxa iz Amsterdama, ali se ovaj tinejdžer nije proslavio prije nekoliko dana.

Ovaj 19-godišnjak bi od naredne sezone trebao biti standardni član prvog tima Ajaxa, a ove sezone još uvijek igra i za rezervnu selekciju kluba iz Amsterdama.

Brobbey je ovih dana hit na društvenim mrežama jer se obrukao u utakmici protiv Almere City u drugom rangu nizozemskog fudbala.

Jong Ajax je igrao meč protiv Almere, a sudija je u jednom trenutku svirao penal za klub iz Amsterdama.

Upravo je Brobbey odlučio da preuzme odgovornost i izvede penal, ali čini se da se obrukao za cijeli život svojim nevjerovatnim promašajem.

On je odlučio silovito šutirati po sredini gol, ali je lopta otišla daleko preko gola. No, pravi šok bio je tek kada su mnogi shvatili da je lopta otišla čak preko tribine na Yanmar stadionu.

Oglasi

Jasno je da se radi o dosta manjem stadionu i tribinama, ali nevjerovatno je da je igrač Ajaxa uspio da loptu pošalje na parking ispred ovog stadiona. Naravno, nije dugo trebalo da ovaj video postane hit na Twitteru.

Na kraju je to itekako koštalo ekipu Jong Ajaxa jer je Almera uspjela da dođe do pobjede. Igrači ovog tima gol su ostigli u 75. minuti, a strijelac je bio John Yeboah.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Brobbery je ove sezone igrao i za prvi tim Ajaxa gdje je ostavio odličan utisak. Odigrao je 18 mečeva za prvi tim ovog kluba i uspio je zabiti šest golova i pokazati zbog čega za njega kažu da je veliki potencijal.

Za Jong Ajax je u sezoni nastupio 17 puta i zabio je devet golova, ali sigurno je da će ga ovaj promašaj dugo "proganjati".

Top Komentari

bk123
Po meni se nije osramotio desi se svakome pa i gore stvari ..dečko je velika nada Ajaxa a vi novinari niste nada ni u kući a ne nešto više
6 0
emanuelmacron
sve velike nade sa ovakim konjinama opasno je i hodat parkingom i ovaj ce sutra zamijenit Pjanica
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi