Erik ten Hag potpisao, navijači su oduševljeni

Ajax zadržao trenera

Erik ten Hag potpisao, navijači su oduševljeni

E. Škorić

Proslavljeni trener Erik ten Hag danas je potpisao novi ugovor s Ajaxom.

Ten Hagu je ugovor trajao do 30. juna 2022. godine, no s novim sporazumom koji na snagu stupa od 1. jula 2021. godine, ugovor će trajati do 30. juna 2023. godine.

On je od 1. februara 2018. godine glavni trener Ajaxa. U sezoni 2018/19 osvojio je titulu, osvojio Kup Nizozemske i igrao polufinale Lige prvaka, nakon čega je i postao tražen među velikanima.

Unatoč svemu, odlučio je da ostane u Ajaxu. U tekućoj sezoni Ajax je također ostvario zapažene rezultate, a nalazi se pred 35. titulom u Nizozemskoj i od toga ga dijeli samo jedan bod u preostala četiri meča Eredivizije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Znam šta imam ovdje i s kim radim. Znam također koliko možemo napraviti svi zajedno. Sretan sam zbog novog ugovora", rekao je Ten Hag nakon potpisivanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi