Ajax je vodio 4:1 i čekao proslavu titule, a De Jong tražio od sudije da pusti još da se igra

Oproštaj od dresa Ajaxa

Ajax je vodio 4:1 i čekao proslavu titule, a De Jong tražio od sudije da pusti još da se igra

E. Škorić

U srijedu navečer odigrani su mečevi 33. kola holandske Eredivizije i Ajax je osigurao tituli.

Utakmicama u srijedu kompletirano je prvenstvo Holandije, a pobjedom nad Graafshapom (4:1) Ajax je sitgao do nove titule, a navijači ovog kluba su u sezoni iz snova proslavili i Kup, ali i polufinale Lige prvaka.

U trenutnoj generaciji Ajaxovih igrača veliki je broj talenata koji su već na putu ka velikim klubovima, pa je tako Frenkie de Jong ranije dogovorio transfer u Barcelonu.

Bio je svjestan da mu je ovaj meč posljednji u dresu Ajaxa, pa je na kraju meča otišao do sudije da ga zamoli da malo duže pusti da se igra.

Naravno, želio je još koju minutu da provede kao igrač Ajaxa, a sada se oprostio od saigrača i gledat ćemo ga naredne sezone u La Ligi u dresu Barcelone.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi