Ajax možda ostaje bez "pola" tima, ali su spremili i fantastično pojačanje
Fantastični mladi fudbaler je prije nekoliko godina trebao u Evropu, ali ga je tada povreda spriječila u transferu (Foto: EPA)

Stiže Pavon

Ajax možda ostaje bez "pola" tima, ali su spremili i fantastično pojačanje

M. Šljivak

Holandski Ajax ovog ljeta će vjerovatno ostati bez glavnih zvijezda.

Frenkie de Jong je već prodat Barceloni za 75 miliona eura, a u narednim danima se očekuje finalizacija transfera i Matthijsa de Ligta.

Vrlo je moguće da će još neki fudbaleri napustiti Amsterdam, ali Ajax dobijena sredstva koristi maksimalno i čini se kako bi ponovo mogli napraviti fantastičan posao.

Čelnici Kopljanika obavili su pregovore sa argentinskim velikanom Boca Juniorsima oko transfera 23-godišnjeg krilnog napadača Cristiana Pavona.

Radi se o fudbaleru koji je važio za veliku nadu argentinskog fudbala. Ranije se povezivao sa Arsenalom, ali do transfera nikad nije došlo.

Ipak, čini se kako će Pavon konačno u Evropu. Spreman je Ajax izdvojiti više od 10 miliona eura za njegove usluge i posao bi mogao jako brzo mogao biti okončan.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U Pavonu će amsterdamski velikan sigurno dobiti mnogo u ofanzivnom dijelu jer se radi o zaista odličnom fudbaleru.

Pavon je 11 puta nosio dres reprezentacije Argentine, a član velikana iz Buenos Airesa je već pet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi