Edin Džeko je već dobio zamjenu u Romi?
Argentinski reprezentativac nikada nije igrao u Evropi. Ipak, to ne zaustavlja Romu u namjeri da ga dovedu kao zamjenu za bh. fudbalera (Foto: EPA)

Benedetto prvi izbor

Edin Džeko je već dobio zamjenu u Romi?

M. Šljivak

"Nastup protiv SPAL-a je bio neprihvatljiv, a danas je bio još gori. Ovi igrači moraju istupiti i pokazati da imaju m..a. Niko više nema nikakav alibi", rekao je danas predsjednik Rome James Pallotta nakon poraza njegovog tima od Napolija (1:4).

Prvi čovjek tima sa Olimpica nije štedio igrače i najavio je određene promjene u ekipi.

""vi znaju šta je pošlo naopako ove sezone i zato moramo napraviti promjene. Gotovo je sa izgovorima", rekao je Pallotta.

Jedan od onih koji bi vjerovatno mogli napustiti klub je Edin Džeko. Već je postalo izvjesno da će bh. napadač otići iz ekipe, a uveliko se priča o njegovoj zamjeni.

Corriere dello Sport tvrdi da će novi napadač rimskog tima postati aktuelni fudbaler Boce Juniors Dario Benedetto.

Ovaj 28-godišnjak je navodno postao prvi izbor Rome. Spremni su ponuditi oko 10 miliona eura za usluge ovog fudbalera i navodno bi uskoro sve trebalo biti gotovo.

Ako na kraju do transfera dođe Benedettu će Roma biti prvi evropski tim. Ranije je igrao još u Meksiku, a karijeru je počeo u argentinskom Arsenalu.

Benedetto je već tri godine član Boce, a ove sezone je u 16 odigranih utakmica postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane interes za Edina Džeku pokazuju Inter, West Ham i Everton i izvjesno je da ćemo dijamanta gledati negdje drugo u narednoj sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi