Ajax ne prestaje dogovarati ogromne transfere
Mladi Brazilac je zvijezda u najavi. Predviđa mu se blistava karijera (Foto: EPA)

David Neres pred odlaskom

Ajax ne prestaje dogovarati ogromne transfere

Midhat Šljivak

Ekipa Ajaxa će tokom ljeta ostati bez mladih zvijezda.

Frenkie de Jong se već dogovorio sa Barcelonom, uskoro će biti poznat novi klub za Matthijsa de Ligta, a sada je i Brazilac David Neres dobio veliku ponudu.

Ovaj 22-godišnji krilni fudbaler želja je francuskog prvaka PSG-a. Sveci će ga pokušati dovesti i uskoro će uputiti zvaničnu ponudu Ajaxu za brazilskog fudbalera.

Međutim, Neres ima i drugih ponuda. Milan je pokazao interes, ali bi pobjedu mogao odnijeti engleski Everton.

Neres ima istog agenta kao i igrači ovog tima Richarlison i Bernard, te postoji velika mogućnost da će on završiti na Goodisonu umjesto na Parku Prinčeva.

Amsterdamski velikan bi za usluge ovog fudbalera mogao inkasirati oko 50 miliona eura i to bi bio samo još jedan u nizu sjajnih poslova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Neres je u Ajax došao iz Sao Paula za 15 miliona eura, a ove sezone je u 42 utakmice ostvario učinak od 11 golova i 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi