Ko kaže da će Ajax samo prodavati igrače? Holandski div doveo zamjenu za De Jonga!

Pojačanje na Amsterdam Areni

Ko kaže da će Ajax samo prodavati igrače? Holandski div doveo zamjenu za De Jonga!

Teme:

Ajax je jučer i zvanično predstavio novog fudbalera.

Holandski klub je doveo zamjenu za Frankieja De Jonga, a on dolazi iz belgijskog Standard Liegea i ime mu je Razvan Marin.

Radi se o reprezentativcu Rumunije koji je holandsku ekipu koštao 12,5 miliona eura. Također, poznata je i informacija da je potpisao ugovor na pet godina.

U Standardu je proveo posljednje dvije i pol sezone i to nakon što je stigao iz rumunskog kluba Viitorul. Tokom dvije i pol sezone u belgijskom timu postigao je ukupno 14 golova.

Iako ga mnogi već porede sa De Jongom, koji odlazi na kraju sezone u Barcelonu za 75 miliona eura, Marin poručuje da želi biti on, a ne neko drugi.

"Samo želim da budem ja", rekao je Rumun za zvaničnu stranicu kluba i nastavio: "Vidim da me svi porede sa Frankiejom, ali mislim da smo mi potpuno različiti tipovi igrača jer on igra više ispred odbrane", kaže Marin.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, holandsku ekipu sredinom naredne sedmice očekuje prvi susret u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Juventusa na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi