Ajax ostaje bez još jedne zvijezde, Neres od ljeta u novom klubu?!

Rezultat sjajnih igara

Ajax ostaje bez još jedne zvijezde, Neres od ljeta u novom klubu?!

Velika je nedoumica ko će nositi Ajaxov dres u narednoj sezoni.

Sjajan uspjeh tima iz Amsterdama na evropskoj sceni rezultirao je interesom brojnih klubova za određene fudbalere Ajaxa. Od ranije je poznato kako će Matthijs de Ligt preseliti u Barcelonu, a transfer se također smiješi i Davidu Neresu koji bi, s druge strane, mogao otići u Francusku.

Ovaj novopečeni brazilski reprezentativac je navodno već nekoliko nedjelja u fokusu Paris Saint-Germaina, a za očekivati je da ubrzo Sveci upute i konkretnu ponudu za jednog od najboljih igrača najprijatnijeg iznenađenje u Ligi prvaka ove sezone.

Paris United prenosi kako bi adut francuskog kluba mogli biti i dobri odnosi s funkcionerima Ajaxa bez obzira na neuspješne pokušaje dovođenje De Ligta i De Jonga.

Neres je prošlog septembra potpisao novi ugovor s Ajaxom do 2022. godine. Ove sezone je, računajući sva takmičenja, postigao osam pogodaka i upisao 13 asistencija u 40 odigranih utakmica za Kopljanike.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Prije nego je došao u Ajax igrao je u rodnom Brazilu za Sao Paolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi