Protiv Ajaxa je dosuđen jedan od najbizarnijih penala ikada, ali sve je "po zakonu"

Nikom ništa nije bilo jasno

Protiv Ajaxa je dosuđen jedan od najbizarnijih penala ikada, ali sve je "po zakonu"

E. Škorić
Teme:

Bizarna situacija dogodila se tokom utakmice druge nizozemske lige između U21 tima Ajaxa i Rode Kerkrade.

Mladi tim Ajaxa (Jong Ajax) gostovao je u Kerkradi kod ekipe Rode, te je poražen s minimalnih 1:0, a jedini pogodak viđen je u 67. minuti i to nakon što je Vente realizovao penal.

Upravo je izboreni penal bila jedna od centralnih tema, ne samo u Nizozemskoj nego i u ostatku svijeta.

Golman gostiju iz Amsterdama nastavio je s igrom i dodao loptu do Kiki Pierija, ali je došlo do velikog nesporazuma između njih dvojice. Pieri je mislio kako golman još nije pokrenuo akciju i da će loptu izbiti s ruba peterca. Stoga je defanzivac Ajaxa uzeo loptu u ruke i stavio je na peterac.

U ovoj situaciji sudija je svirao igranje rukom u šesnaestercu i pokazao na jedanaesterac, što je Prija zaprepastilo. Unatoč protestima, sudija nije promijenio svoju odluku. Šansu je iskoristio Rody Dylan Vente koji je sigurnim udarcem svladao protivničkog golmana i tako Rodi obezbijedio tri boda.

Nešto slično dogodilo se u utakmici njemačkog Superkupa između Leipziga i Bayerna, kada je Dani Olmo "nasamario" Bavarce.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon jedne od akcija Španac je prepustio loptu igračima Bayerna, ali nije ju izbacio u aut, već ju je ostavio odmah uz liniju na način da ona nije cijelim opsegom napustila igralište. Lucas Hernandez to nije primijetio i kada je uzeo loptu u ruke, dosuđen je prekršaj i slobodni udarac za Leipzig.

Top Komentari

bk123
Situacija čista ko suza...penal bez pogovora
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi