Nevjerovatno na kakvu klauzulu je pristao Manchester United samo da dovede Lisandra Martineza

U Ajaxu zadovoljno trljaju ruke

Nevjerovatno na kakvu klauzulu je pristao Manchester United samo da dovede Lisandra Martineza

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lisandro Martinez prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Manchester Uniteda.

Ovaj 24-godišnji Argentinac napustio je Ajax nakon tri odlične sezone, te je u transferu vrijednom skoro 60 miliona eura na kraju završio na Old Traffordu.

Martinez je s Crvenim đavolima potpisao ugovor do ljeta 2027. godine i očekuje se da će biti veliko pojačanje u odbrani ekipe Erika ten Haga.

Ten Hag je trenirao Martineza u Ajaxu i vrlo dobro zna o kakvom igraču se radi, te je čelnicima Uniteda dao zadatak prije nekoliko sedmica da na sve načine pokušaju dovesti ovog Argentinca što su oni na kraju i uspjeli.

Ajax je zaradio 58 miliona eura od prodaje ovog defanzivca, ali je dobio i nevjerovatnu klauzulu u ugovoru, te će nizozemski klub imati bonus od svake utakmice koju Martinez odigra za Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, engleski klub će za svaki nastup Martineza morati da plati Ajaxu 56.000 funti, te se očekuje da će svake sezone inkasirati još po dva miliona eura sve do kraja ugovora Marineza koji traje do ljeta 2027. godine.

United će morati da plati Ajaxu svaki put kada Martinez bude na terenu bez obzira da li je počeo utakmicu ili je ušao s klupe. Da odigra samo nekoliko sekundi na meču svejedno United mora platiti 56.000 funti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj patuljcic ce biti veca sprdnja od Maguirea...kako li on misli sa svojih 175cm skakati protiv protivnickih igraca visokih po 2 metra,u ligi gdje je skok igra veoma bitan faktor,posebno ovim ekipama iz donjeg dijela tabele...
1 8
Bayuka
Fabio Cannevaro je visok 176 pa je bio najbolji na svjetu, ako si namazan svim bojama postavka je 90% odbrane
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi