Ajax prodao još jednu zvijezdu: Dolberg zvanično ima novi klub!

Preselio u Ligue 1

Ajax prodao još jednu zvijezdu: Dolberg zvanično ima novi klub! · Zvanično

Ekipa Ajaxa prodala je još jednog fudbalera.

Riječ je o mladom 21-godišnjem napadaču Kasperu Dolbergu koji će fudbalski hljeb nastaviti zarađivati u Nici.

Francuski klub je prije nekih pola sata preko Twittera potvrdio transfer što je svakako oduševilo navijače. Francuski mediji prenose kako je Nica Ajaxu na ime obeštećenja uplatila 20 miliona eura.

Inače, mladi Danac je bio član Ajaxa od 2016. godine, a u toku prošle sezone je upisao 39 nastupa i postigao 12 golova. Na samom početku ove sezone upisao je tri meča uz jedan gol.

Dobre igre u prošloj sezoni omogućile su mu i nastup za reprezentaciju. U dresu Danske već je odigrao 13 mečeva i zabio tri gola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Ajax je ovog ljeta osim njega prodao još Matthijsa De Ligta, Frankieja De Jonga, Maximiliana Wobera, Rasmusa Kristensena, Daleyja Sinkgravena i Lassea Schonea.

S druge strane, od bitnijih pojačanja u klub su došli Quincy Promes iz Seville, Edson Alvarez iz Americe te Razvan Mariniz Standard Liegea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi