Ajax je sinoć odigrao meč od šest minuta i nastavio put ka vrhu tabele

Susret koji je ranije bio prekinut

Ajax je sinoć odigrao meč od šest minuta i nastavio put ka vrhu tabele

Samir Mlaćo

Nizozemski velikan Ajax se budi i sada je stigao do šeste pozicije u prvenstvu. Vjerovali ili ne, Ajax je nedavno bio na dnu i navijači su bili razočarani.

Ipak, stvari se mijenjaju i Ajax je već šesti te sigurno korača ka gornjem dijelu tabele.

Sinoć je odigrao veoma zanimljiv meč koji je trajao samo šest minuta. Radilo se o prekinutom duelu sedmog kola prvenstva protiv Waalwijka koji je prekinut u 84. minuti kod rezultata 3:2 za Ajax.

Tada je domaći golman žestoko se sudario sa napadačem Ajaxa Brobbeyom i hitno prevezen u bolnicu. Zbog cijele situacije odlučeno je da se meč prekine, te ostatak odigra naknadno.

To se sinoć i desilo. Nogometaši su izašli na teren šest minuta, uz sudijsko vrijeme, a rezultat se nije mijenjao.

Oglasi

Ostalo je 3:2 za Ajax, a šest minuta na terenu proveo je i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović koji igra sve bolje i bolje. Tahirović se odlično snašao u Amsterdamu, a u prošlom kolu dobio je najbolje moguće ocjene za svoj nastup.

Bio je to njegov 16. nastupa ove sezone, te je dodao i jedan pogodak, te jednu asistenciju.

Ajax je na svojoj stranici objavio izvještaj sa sinoćnje utakmice uz opis da je posao uspješno završen. Treba istaći da su domaći uspjeli sinoć stvoriti jednu jako dobru šansu preko Filipa Stevanovića, no rezultat se nije

mijenjao.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kada ja tabela u pitanju, PSV je lider u Nizozemskoj i ima 42 osvojena boda, dok je Feyenoord na 32. Alkmaar i Twente imaj po 30.

Ajax sada ima 21 bod, a u posljednjih pet utakmica upisao je čak četiri pobjede i jedan remi. Očigledno da su se uspjeli konsolidovati nakon brojnih problema na startu sezone i sve sada izgleda bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi