Stevanović asistirao u remiju protiv Rome, Tahirović učestvovao u nezapamćenoj drami na Veledromeu

Evropska liga

Stevanović asistirao u remiju protiv Rome, Tahirović učestvovao u nezapamćenoj drami na Veledromeu

E. Škorić

U četvrtak navečer odigrane su utakmice petog kola Evropske lige, nakon kojih su mnoge stvari jasnije.

Nekoliko bh. fudbalera bilo je večeras aktivno u UEFA-inim takmičenjima. U Evropskoj ligi u utakmicama od 21h dvojica su zaigrala, sa različitim učincima i različitim osjećajima na kraju.

Miroslav Stevanović, reprezentativac BiH, bio je asistent za Servette u 1:1 remiju protiv Rome. Gosti iz Rima poveli su u prvom dijelu preko Romelua Lukakua, ali je Chris Bedia na asistenciju Stevanović u 50. minuti postavio konačan rezultat.

U drugoj utakmici u grupi G Slavia je nakon preokreta savladala Sheriff sa 3:2. Slavia je prva sa 12 bodova, Roma ima 10, te je kolo prije kraja jasno da će ovi timovi igrati nokaut fazu Evropske lige, dok će Servette pokušati da zadrži treće mjesto i da takmičenje nastavi u Konferencijskoj ligi.

U posljednjem kolu Slavia će ugostiti Servette, dok će moldavski Sheriff gostovati Romi na Olimpicu. Za sada je jedina dilema ko će biti prvi, a ko drugi u grupi.

Oglasi

Derbi večeri odigrali su Marseille i Ajax, a domaćin je u sjajnom meču slavio s 4:3. Vodio je 3:2 i imao igrača više, ali je zamalo nizozemski tim došao do boda.

Najbolji kod domaćih je bio Pierre-Emerick Aubameyng sa tri gola, od čega je jedna efektan makazicama. Gol za Marseille postigao je i Chancel Mbemba.

Dva gola za Ajax dao je Brian Brobbey. Dvostruki asistent gostiju Steven Berghuis isključen je u 63. miniuti kada je dobio direktan crveni karton. Ajax je preko Akpoma izjednačio u 80. minuti, ali je Marseille u 93. došao do pobjede golom sa bijele tačke kojeg je postigao Aubameyang.

Reprezentativac BiH Benjamin Tahirović odigrao je 90 minuta za Amsterdamce, kojima ostaje nada da u zadnjem kolu mogu da stignu trećeplasirani AEK koji ima bod više. Treći na tabeli ide u nokaut Konferencijske lige. Upravo će Ajax i AEK odmjeriti snage u 6. kolu u Amsterdamu.

Brighton i Marseille idu u nokaut fazu, ali je samo dvojbeno ko sa prvog, a ko sa drugog mjesta. O tome će odluka pasti u Brightonu za 14 dana. Podsjetimo da je ranije danas u prvom meču 5. kola grupe B Brighton kao gost slavio sa 1:0 protiv AEK-a.

Oglasi

Liverpool razbio LASK, drama u Norveškoj, Bayer siguran

Liverpool je četvrtu pobjedu upisao večeras na Anfieldu protiv austrijskog LASK-a. Domaćin je slavio sa 4:0 i tako ovjerio prvo mjesto. Strijelci su bili Diaz, Gakpo (x2) i Salah sa bijele tačke. U drugom meču grupe E bez golova su odigrali Toulose i Royal Union SG.

Villarreal je u grupi F slavio s 3:2 protiv Panathinaikosa, čime je osigurao prolaz uz Rennes, dok će Grci po svemu sudeći igrati Konferencijsku ligu.

Qarabag je u Norveškoj vodio sa 1:0 protiv Moldea, koji je potom napravio veliki preokret i poveo sa 2:1, a u zadnjim sekundama predstavnik Azerbejdžana dolazi do izjednačenja (2:2). Molde je treći u grupi sa sedam bodova, drugi Qarabag ima isti broj. U drugoj utakmici u grupi Bayer je bio siguran u Švedskoj protiv Hackena (2:0). Lider Bundslige je ovjerio prvo mjesto.

Molde ide u Leverkusen u šestom kolu, dok će Qarabag ugostiti Hacken i pobjedom može da se plasira u nokaut fazu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U grupi C Glasgow Rangers je remizirao protiv Arisa kao veliki favorit. Bilo je 1:1, pa će Škoti strepiti za prolaz do kraja. U zadnjem kolu imaju teško gostovanje Betisu, dok će Arisa ugostiti Spartu Prag.

Na tabeli je vodeći Betis sa devet bodova, Rangers ima osam, Sparta sedam, a Aris je na dnu tabele sa samo četiri boda.

Top Komentari

Viper20
Kradja! Morao se namjestit penal Liverpoolu katastrofa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi