Prekinuta utakmica Ajaxa, svi se mole i nadaju se da će se golman spasiti

Prekinuta utakmica Ajaxa, svi se mole i nadaju se da će se golman spasiti

Edmir Škorić
Teme:

Užasne scene viđene su večeras na kraju utakmice RKC Waalwijka protiv Ajaxa, a duel je zbog teške povrede domaćeg golmana prekinut.

U samoj završnici meča, pri vodstvu Ajaxa 3:2, domaći golman Etienne Vaessen imao je sudar sa protivničkim igračem Brianon Brobbeyjem, koji ga je očito udario koljenom u glavu, nakon čega je ostao da leži na zemlji nepomično. Odmah je bilo jasno da izgleda jako loše.

Ubrzo su se svi igrači okupili kako se ne bi moglo vidjeti šta se dešava na terenu, dekom su potom ogradili njega i članove medicinskog tima dok mu se ukazivala pomoć, a onda su ga također skrivali od kamera dok su ga iznosili s terena. Sve to podsjeća na nesreću koju je imao bivši igrač Ajaxa Christian Eriksen tokom Evropskog prvenstva 2022. godine.

Mnogi se mole za Vaessena, ali njegovo stanje i dalje nije poznato. On će biti prevezen u bolnicu gdje će mu se ukazivati pomoć.

Njegovi saigrači bili su uplakani dok se odvijala drama, svjesni da je situacija više nego kritična i da bi moglo da bude i ono najgore. Svi se nadamo da će Vaessen preživjeti.

[twitter]https://twitter.com/gomissinan/status/1708224732292632742[/twitter]

Reporter ESPN-a Cristian Willaert javlja da je medicinsko osoblje ušlo na teren sa defibrilatorom. Nije poznato da li je korišten i defibrilator. Vaessen je iznesen sa terena na nosilima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

28-godišnji golman u Waalwijku je od 2015. godine, a ove sezone je branio na šest mečeva.

Top Komentari

Hanibal
U ovakvim slucajevima, kad ne daj Boze igrac umre zbog ostrog faula protivnika treba pociniocu suditi za ubistvo.
1 1
Bajernovac
Kad Ajax igra vazda sranje i prekidi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi