Ajaxov trener potvrdio da De Ligt napušta klub: "Znali smo da će se ovo desiti"

Najvjerovatnije ide u Juventus

Ajaxov trener potvrdio da De Ligt napušta klub: "Znali smo da će se ovo desiti"

E. Čaušević

Matthijs de Ligt bi danas trebao doći u Torino na ljekarske preglede s Juventusom.

Mladi holandski fudbaler je nakon odlične sezone u Ajaxu dobio nekoliko ponuda od evropskih velikana, a kako stvari stoje odlučio je da karijeru nastavi u dresu Juventusa.

De Ligt se povezivao dugo vremena s Barcelonom, ali je na kraju njegov agent Mino Raiola poručio da je bolja opcija za njega Juve. Navodno, tu je sve dogovoreno i čeka se samo zvanična potvrda.

Da će napustiti Ajax ovog ljeta potvrdio je i trener holandskog tima Erik ten Hag. On je izjavio da su znali da će ovaj 19-godišnjak napustiti Ajax i da to nije ništa novo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Znali smo šta će se desiti i da će De Ligt napustiti klu. On je odličan igrač i sada ćemo morati naći zamjenu za njega što uopšte neće biti lako", rekao je Ten Hag.

Ipak, na pitanje novinara gdje će De Ligt nastaviti svoju karijeru nije htio da odgovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije