Ajaxu nedovoljna pobjeda, ispao i Celtic
EPA

Evropska liga

Ajaxu nedovoljna pobjeda, ispao i Celtic

Ekipa Ajaxa eliminisana je u šesnaestini finala Evropske lige.

Kopljanici su u prvoj utakmici od Getafea izgubili 2:0, bez da su pritom ozbiljnije zaprijetili, a znatno bolje izdanje u revanšu na kraju im nije bilo dovoljno za plasman dalje. Prošao je Getafe zahvaljujući pogotku u gostima (2:1).

Meč po Ajax nije počeo najbolje. Već od pete minute Getafe je vodio golom Mate, ali slavlje među gostima nije trajalo dugo, jer je u 10. minuti stvari na početak vratio Danilo.

Nakon što se pri rezultatu 1:1 otišlo na odmor, u 63. minuti pao je novi gol. Ajax je uspio preokrenuti zahvaljujući autogolu Oliviere koji je, ispostavit će se, na kraju i donio pirovu pobjedu Holanđanima. 

Takmičenje, na veliko iznenađenje, neće nastaviti ni Celtic koji je eliminisan od Kopenhagena.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon 1:1 iz prve utakmice očekivalo se da će Celtic lagano završiti posao u revanšu, pogotovo jer Kopenhagen u posljednje vrijeme ne igra najbolje, ali na bilo je 3:1 za gostujući sastav.

Do prvog pogotka Kopenhagen je došao u 51. minuti preko Santosa, a prednost se u nastavku nije mijenjala sve do samog finiša utakmice. U 82. minuti nadu domaćinu vratio je Edouard golom s bijele tačke, međutim onda su u 85. i 88. minuti sve dileme oko putnika u narednu fazu otklonili Biel i N'Doye golovima za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije