Momenti koje će Hasić pamtiti cijeli život: Štaka u zraku, a gazda mu plače na ramenu

Scene prepune emocija

Momenti koje će Hasić pamtiti cijeli život: Štaka u zraku, a gazda mu plače na ramenu

A. Čaušević

Ajdin Hasić je sinoć doživio ono o čemu je sanjao kao dječak. 

Poslije velike drame Bešiktaš je uspio osvojiti titulu prvaka Turske. S 1:2 u gostima je pobijeđen Goztepe za 16. šampionski pehar u klupskoj historiji.

Hasić zbog povrede nije mogao biti od pomoći saigračima, ali je bio bio na stadionu u Goztepeu. Nakon što se sve završilo savladale su ga emocije.

Bh. reprezentativac je sišao na teren, slavio je sa saigračima, a od silnog uzbuđenja u jednom trenutku je bacio i štaku kako bi mogao proslaviti titulu.

Koliko je omiljen i poštovan u slavnom klubu iz Istanbula pokazuje i scena kada mu je jedan od uplakalnih čelnika Bešiktaša došao u zagrljaj i zaplakao na ramenu.

Oglasi

U pitanju je bio klupski predsjednik Ahmet Nur Cebi koji je sigurno bio među najsretnijim i najzadovoljnijim zbog uspjeha Bešiktaša.

Ipak, kada se ušlo u svlačionicu Hasić je uzeo štaku u ruku jer je njegova povreda poprilično ozbiljna, a nakon operacije obavljenje prije nekoliko sedmica još uvijek nema vremena za opuštanje.

Mladi veznjak je dao skroman doprinos u šampionskoj sezoni, ali dojam je da njegovo vrijeme tek dolazi jer je svaku ukazanu priliku odlično iskoristio. Na osam ligaških nastupa zabio je dva gola.

Türkiye'nin en büyüğü Beşiktaş Jimnastik Kulübü! 🏆 #ŞampiyonSensin 🦅

Posted by Beşiktaş on Saturday, May 15, 2021
Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Hasić je krajem marta pokidao ligamente i meniskus koljena tokom utakmice mladih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Operisan je u Lyonu i uspješno se oporavlja.

Kako sada stvari stoje ovaj 19-godišnjak će na teren tek na jesen, a obzirom na povredu teško da će tokom ljeta mijenjati sredinu.

Top Komentari

R.Sljivo
Drago mi je zbog Hasića, momak je izuzetan talenat, puno sreće i da karijera prođe sa što manje povreda.
11 0
Mele
Da zamjeni pjanketa u repki, da bude bolji od njega, to nam svima treba, takav majstor sa loptom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi