Sprema li se povratak u Sarajevo? Turci tvrde da je Ajdin Hasić "višak" u Bešiktašu

Slijedi raskid ugovora?

Sprema li se povratak u Sarajevo? Turci tvrde da je Ajdin Hasić "višak" u Bešiktašu

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Ajdin Hasić prošlog ljeta stigao je u FK Sarajevo na posudbu iz Bešiktaša i pokazao se kao dobro pojačanje, a nakon što je sezona završena vratio se u svoj matični klub.

U ekipi Bešiktaša Hasić je stigao početkom 2020. godine kada je napustio Dinamo iz Zagreba, ali nikada nije uspio da se nametne u redovima velikana iz Turske.

Igrao je tako na posudbama u Umraniyesporu, te Goztepeu, a prošlog ljeta je stigao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u ekipu Sarajeva gdje je odigrao jako dobru sezonu.

Odigrao je Ajdin Hasić 33 utakmice u dresu tima sa Koševa u svim takmičenjima, te je postigoa devet golova i upisao je šest asistencija.

Hasića ugovor za Bešiktaš veže do 2025. godine i on je najavio kako će ovog ljeta pokušati da se izbori za mjesto u prvom timu, ali kako stvari stoje neće imati priliku za to.

Oglasi

Kako su danas prenijeli turski mediji četiri igrača otpisana su od strane Bešiktaša, a jedan od njih je upravo Ajdin Hasić.

"Planirano je da ugovori Rebića, Amarteya, Ajdina Hasića i Javi Montera budu raskinuti u Bešiktašu", tvrde mediji iz ove zemlje.

Iako su se navijači Bešiktaša radovali povratku Hasića, te u se nadali da će dobiti pravi priliku u njihovom klubu očito je da će i oni ostati razočarani.

Sigurno je da bi navijači Sarajeva raširenih ruku ponovo dočekali Hasića da se vrati u njihov klub.

To se možda i najbolje vidi po načinu na koji su se od njega oprostili na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Hvala tebi za svaki gol! Da te zdravlje služi i bez povreda. Vrati nam se nekad", "Hvala ti", Kralju ovog sporta, hvala za sve puno sreće i zdravlja u životu tebi i tvojoj porodici", "Hvala tebi doktore", "Molim te nemoj ići", bili su neki od komentara navijača Sarajeva.

Ostaje da vidimo šta će se u narednim danima dešavati kada je riječ o Ajdinu Hasiću i nastavku njegove karijere.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
babo mu s****o karijeru, odavno je mogao igrati ligu prvaka sa dinamom.
0 1
789012455
Čekamo te majstore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi