Zbog Ajdina Hasića aktivirana posebna formula

Bh. veznjak trenutno povrijeđen

Zbog Ajdina Hasića aktivirana posebna formula

A. Čaušević

Ajdin Hasić je jedan od najvećih talenata bh. fudbala i sigurno predstavlja budućnost našeg nacionalnog tima. 

Hasić je proljetos doživio tešku povredu kada je u prijateljskom meču mladih reprezentacija Crne Gore i BiH pokidao ligamente.

Ovaj 19-godišnjak je u aprilu operisan, propustit će početak sezone, a na teren bi mogao tek u novembru.

Vijesti iz Turske govore da je Bešiktaš u dogovoru sa igračem aktivirao posebnu formulu i to sve zbog pravila o broju stranaca u ekipi.

Naime, Bešiktaš je "zaledio" Hasićev ugovor i isti će biti reaktiviran kada se talentovani veznjak oporavi od povrede. Navodno je i Hasić dao zeleno svjetlo za ovu odluku.

Inače, Hasić je prošle sezone bio prvak Turske s Bešiktašom. Dao je i određeni doprinos sa dva gola na osam mečeva.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Turskoj je već duže vremena nakon što je napustio Dinamo uz dosta polemika. Jedno vrijeme proveo i na posudbi u Umraniyesporu.

Podsjećanja radi, prema novom pravilu u stranicima klubovi u turskoj Superligi na terenu istovremeno mogu imati do osam stranaca, a u zapisniku ukupno 14.

Top Komentari

Rajvosa2019
Momak je veliki talenat, ali je buraz i veliki baksuz - prvo ona frka sa Dinamom / ugovor / dzidza midza/ povrede, daj Boze da iskoristi taj talenat i da ga napokon krene - bio bi buducnost nase repke
11 0
KviskoKvesic
Nikad ništa od njega promašeni dragulj
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi