Ajdin Hasić otpisan u Bešiktašu

Ismael odlučio

Ajdin Hasić otpisan u Bešiktašu

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić (20) otpisan je od strane trenera Bešiktaša Valeriana Ismaela.

Talentovani 20-godišnji napadač nije u planovima francuskog stručnjaka za ovu sezoni i klub pokušava da ga se riješi. U planu je transfer ili nova posudba.

Ime novog kluba već se nazire. To bi mogao biti novi član društva najboljih Istanbulspor čiji trener Osman Zeki Korkmaz želi vidjeti Hasića u svojim redovima.

Navodno bi u ovom klubu 20-godišnji bh. fudbaler imao zagarantovane minute. To je ono što je Hasiću trenutno najpotrebnije i ponuda Istanbulspora izgleda dosta dobro.

Također, pored ovog superligaša nekoliko klubova iz drugog razreda turskog fudbala pokazuje interes za Hasića i ostaje nam da vidimo gdje će ovaj mladi fudbaler igrati u ostatku ove sezone.

Hasić je u prethodne dvije sezone išao na posudbe. Nastupao je za ekipu Umraniyespora gdje je pružao sasvim solidne partije.

Nije bh. fudbaler pružao loše partije ni kada je dobijao šansu u Bešiktašu. Za istanbulskog velikana nastupio je 13 puta i postigao je dva pogotka.

Ipak, nije se uspio dokazati Ismaelu pred ovu sezonu. Odlučeno je da je ipak mnogo bolje da ide negdje gdje će imati više šanse za igru i to je trenutno sasvim dobra opcija za Hasića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored 20-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Valerian Ismael je otpisao još trojicu fudbalera, a to su Francisco Montero, Welinton i Tyler Boyd.

Bh. fudbaler ugovorom za istanbulskog velikana vezan je do ljeta 2024. godine uz platu od 450.000 eura na godišnjem nivou.

Top Komentari

haris1000
Samo da ne bude kao Halilovic, trebao je ostati u dinamu
3 0
King_Kenny
...sad ce promijeniti nekoliko Merhabaspor klubova po Turskoj i do 25.godine eto ga u BH Premier ligi...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi