Ajdin Hasić ima jednu veliku manu, otkrio je to trener kluba u kojem je igrao

Šta mu nedostaje?

Ajdin Hasić ima jednu veliku manu, otkrio je to trener kluba u kojem je igrao

Edmir Škorić

Trener Ümraniyespora Sait Karafırınalar još jednom se dotakao Ajdina Hasića.

Talentovani 18-godišnji Bosanac je igrao u Ümraniyesporu kao posuđen igrač Bešiktaša. Ispočetka nije bio starter, no kasnije je dobio priliku i pokazao da je zaista dragulj evropsko nogometa. Postigao je dva gola, imao i dvije asistencijeom i stilom igre podsjetio na neke najveće nogometne majstore.

Ali, šta nekadašnjem igraču zagrebačkog Dinama nedostaje da bi bio savršen?

"Igrao bi odmah u prvih 11 da je to zaslužio. Vrlo je talentovan, ali nedostaje mu defanzivnih kvaliteta. Potrebno je da nauči igrati timsku odbranu. Mi smo ipak ekipa koja se borila za opstanak i koja se uglavnom brani. Da smo tim za vrh, vjerovatno bismo odmah Hasiću dali šansu", kazao je trener Karafırtınalar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ümraniyespor je tim i uglavnom se zasniva na kolektivnoj igri. Zbog toga Hasić na početku nije dobijao priliku. Talentovan je, ali mora i da doprinosi u odbrani. Ako se tu poboljša, Bešiktaš bi mgoao ozbiljno da računa na njega jer je stvarno veliki talent", priznaje trener drugoligaša u kojem je juniorski bh. reprezentativac igrao na posudbi.

Njemu sada slijedi povratak u Istanbul, pripreme s Bešiktašom i postoji velika šansa da će zaista biti dio ovog tima u novoj sezoni, ukoliko turski velikan ne odluči ponovo da ga pošalje na posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi