Haaland i Lewa dobili veliku konkurenciju, Eintracht razbio Bayer

Schick nije mogao sam

Haaland i Lewa dobili veliku konkurenciju, Eintracht razbio Bayer

E. Ganibegović

Eintracht je u 15. kolu Bundeslige s 5:2 savladao Bayer Leverkusen.

Nije dobro krenulo po domaćina, s obzirom na to da je poslije 22. minute gubio s 0:2, a strijelac oba pogotka bio je Patrick Schick.

Prvo je u petoj minuti pogodio za 0:1,

a onda je u 22. minuti s bijele tačke duplirao vodstvo gostiju.

Oglasi

Ipak, samo minut kasnije Tuta smanjuje na 1:2, 

da bi do kraja poluvremena stvari na početak vratio Lindstrom.

N'Dicka pogađa u 50. minuti za veliki preokret.

Oglasi

Pobjedu su potvrdili Kristijan Jakić u 66., 

te Sow u 76. minuti susreta.

Oglasi

Leverkusen je imao priliku da se približi Borussiji, no nakon ove utakmice ostat će treći s 27 bodova, dok se Eintracht popeo na 9. poziciju s 21 osvojenim bodom.

Za Schicka je ovo bio šesti gol u posljednja dva kola i trenutno je s 14 golova drugi strijelac Bundeslige iza Lewandowskog koji ima 16, a ispred Haalanda koji je postigao 11 golova.

Treba spomenuti i da je ranije danas pogotkom Nielsena iz 56. minute Greuther Furth stigao do prve pobjede ove sezone u ligi, a slavili su na svom terenu protiv Union Berlina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Eintracht 5:2 Bayer Leverkusen (Tuta 23', Lindstrom 30', N'Dicka 50', Jakić 66', Sow 76'; Schick 5', (P) 22')

Top Komentari

Klicko
Jedino neizvjesno koliko toliko u ovoj ligi je titula prvog strijelca.Halaand se uvijek povrijedi i tako Lewa osvoji.Al da su zdrava obadvojica Halaand bi ga ostavio za 10 golova
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi