Akcija SIPA-e za namještanje utakmica u PL i Prvoj ligi: Koji su klubovi pod lupom?

Akcija je u toku, danas više informacija

Akcija SIPA-e za namještanje utakmica u PL i Prvoj ligi: Koji su klubovi pod lupom?

S. Mlaćo

Prema pisanju Žurnala, jutros su pripadnici SIPA-e počeli pretrese na najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

Radi se o akciji kodnog imena Var usmjerenu protiv namještanja utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH.

Po nalogu Tužilaštva BiH SIPA pretresa privatne objekte koji su u vlasništvu nekoliko nogometnih sudija i službenih lica Nogometnog saveza BiH. Pod istragom je, prema informacijama Žurnala, najmanje jedanaest osoba. Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu dana, a dio akcije je urađen i u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, te predsjednicima pojedinih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH.

Žurnal saznaje da su pod istragom navodno utakmice Goražde - Velež, GOŠK - Budućnost, te nekoliko utakmica FK Olimpik i NK Metalleghe BSI.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Navodi se da su sudije i službena lica uzimala mito kako bi pogodovali određenim klubovima.

Top Komentari

emir_89
Dok ne precesljaju zelju i sarajevo nista
14 29
BJB1
Trebat ce im godina dok samo procesljaju olimpik,pa svaku su kupili
29 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi