"Ako Chelsea završi među četiri najbolje ekipe, Lampard treba biti menadžer godine"
Merson nije zadovoljan sa načinom na koji je Lampard do sada vodio ekipu

Paul Merson o menadžeru Plavaca

"Ako Chelsea završi među četiri najbolje ekipe, Lampard treba biti menadžer godine"

S. Pašalić

Chelsea je loše ušao u novu sezonu Premier lige.

Tim sa Stamford Bridgea je prošlu sezonu završio na 3. mjestu, a u ovu je ušao i sa novim trenerom na klupi, nakon što je Maurizio Sarri napustio London i preuzeo Juventus.

Frank Lampard je preuzeo Plavce, ali početak sezone nije donio previše uspjeha. Chelsea je odmah na startu doživio težak poraz od Manchester Uniteda rezultatom 4:0.

Uslijedio je remi na svom terenu protiv Leicestera, a zatim je ekipa Franka Lamparda uz dosta muke stigla i do prve pobjede protiv Norwicha u gostima rezultatom 3:2.

U posljednjem kolu Chelsea je igrao na Stamford Bridgeu protiv Sheffield i vodio sa 2:0, ali je na kraju ostao bez pobjede te je utakmica završila rezultatom 2:2.

Bivši igrač Paul Merson, koji sada radi i kao stručni komentator je izjavio da je vođenje tima u dva domaća remija ono što ga najviše brine.

"Razočarao sam se igrom u zadnjih 30 minuta protiv Manchester Uniteda. Mislio sam da su bacili peškir i pobjegli.

"Ali negdje drugo je to teško. Kao novi menadžer želite izaći i zabaviti se. Ja sam navijač Chelseaja. Da je Mourinho imao 2:0 protiv Sheffield Uniteda, izveo bi napadača i stavio drugog defanzivnog igrača. To je bio kraj utakmice, kraj, a to je znala i druga ekipa."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ostali timovi to sada ne znaju. Chelsea više nema taj faktor straha. Sada ekipe poput Leicestera mogu ostati u igri protiv njih, a prema kraju je izgledalo kao da bi Leicester mogao pobijediti."

"Manchester City i Liverpool sada su daleko ispred svih. To je drugačija situacija. Ako Chelsea ove sezone završi među četiri najbolje ekipe, Frank bi prema mom mišljenju bio menadžer godine.", rekao je Merson.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi