"Ako Mourinho želi kod nas, novac nije problem"

Portugalac neće morati dugo čekati na novi posao

"Ako Mourinho želi kod nas, novac nije problem"

Prvi čovjek Benfice Luis Filipe Vieira poručio je Joseu Mourinhu da su mu vrata kluba otvorena.

Nakon što je Mourinho dobio otkaz u Manchester Unitedu, veliki broj renomiranih klubova je pokazao interesovanje za njegovim uslugama, među kojima je i Benfica na čijem čelu je Luís Filipe Vieira koji je u vrlo dobrim odnosima sa portugalskim strategom.

Od strane Benfice navodno je Mourinhu ponuđeno da vodi ovaj tim do kraja sezone, te da onda sam odluči da li će ostati ili ne, a u cijeloj priči za klub iz Lisabona ni veliki novac koji traži 'Posebni' ne bi predstavljao problem.

"S Mourinhom sam inače veliki prijatelj. Mi želimo trenere koji mogu da nam garantuju uspjeh, a ako Mourinho kaže da želi da dođe, bez problema će postati naš trener. Novac? To nije problem za Benficu, barem u ovom trenutku", kazao je Vieira u razgovoru za Mundo Deportivo.

Iako Mourinhu posao u Benfici i nije pretjerano interesantan, mnogi u Portugalu ga provociraju kako bi trebao prihvatiti ponudu iz domovine i ponovo dokazati zašto nosi titulu jednog od najboljih trenera na svijetu.

Samostalnu trenersku karijeru Mourinho je upravo započeo u Benfici.

Iz Intera odbacili glasine da žele Mourinha

Nema sumnje da Mourinho neće morati dugo čekati na novi trenerski posao, pošto se mnoštvo klubova interesuje, ali u moru špekulacija ima i onih netačnih. Jedna od njih svakako je vezana za preuzimanje Intera kojeg je nekad vrlo uspješno vodio...

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Mourinho? Ne iznenađuje me što pričamo o njemu u vrijeme kada mediji i svi drugi moraju da kažu nešto. Mi radimo na racionalniji način. Naš projekat sa Spaletijem traje godinu i pol dana i nastavićemo zajedno mnogo godina", istakao je sportski direktor Intera Piero Ausilio.

Inter se trenutno nalazi na trećem mjestu Serie A sa 39 osvojenih bodova, a nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi