Ako prihvati ponudu, Bilić će se naći pred izazovom karijere
Foto: EPA

Davljenik vidi posljednju nadu u hrvatskom treneru

Ako prihvati ponudu, Bilić će se naći pred izazovom karijere

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić (49) dobio je nedavno otkaz u redovima West Hama, ali ponude za ovog sjajnog trenera stižu sa svih strana.

Bivši selektor Hrvatske ne želi međutim da previše žuri sa odlukom gdje će nastaviti karijeru, ali ponuda koja je stigla na njegovu adresu mogla bi mu biti najveći izazov u karijeri.

Biliću je ponudu za posao poslao premijerligaš Swansea, trenutno posljednji tim na tabeli, a Hrvata vide kao spasitelja za tim kojeg su mnogi već otpisali iz utrke za opstanak.

Ako ponudu prihvati, 49-godišnji stručnjak će imati zaista težak zadatak da ostavi tim u Premiershipu. Oni su u 18 utakmica osvojili samo 12 bodova, ali vlasnici kluba žele reagovati dok nije kasno i u Biliću vide spasitelja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hrvatski trener imao je ponudu i Galatasaraya koji se na kraju odlučio za Fatiha Terima, a navodno je za Bilića zainteresovan i još jedan tim sa dna Premiershipa WBA.

Bilić je u karijeri pored West Hama vodio još Bešiktaš, Lokomotivu iz Moskve, splitsk i Hajduk, te reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi