Ako propadne plan s Bjelicom, u Fener stiže veliko ime?
EPA

Bivši trener Reala i Cityja

Ako propadne plan s Bjelicom, u Fener stiže veliko ime?

Turski velikan Fenerbahče u potrazi je za novim trenerom.

Fenerbahče je danas daleko od onoga što je predstavljao u historiji, nakon 26 kola nalazi se tek na 7. mjestu u prvenstvu, a ceh za loše rezultata platio je Ersun Yanal.

Kao najozbiljniji kandidat za klupu Fenerbahčea spominje se doskorašnji trener Dinama Nenad Bjelica kojeg navodno detalji dijele od potpisa, međutim ukoliko ne dođe do dogovora, postoje i druge opcije.

Mediji u Španiji i Čileu zavrtjeli su priču kako se Fenerbahče također raspituje i za 66-godišnjeg Manuela Pellegrinija. Ovaj iskusni stručnjak bez angažmana je otkako je prošle godine dobio otkaz u West Hamu, a navodno ne bi imao ništa protiv da svoju karijeru nastavi u Istanbulu.

"Pellegrini je svjestan da mu Fenerbahče zbog krize ne može mnogo ponuditi, ali važniji su mu projekt kluba, energija i navijačka moć", tvrdi Marca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Da Pellegrini ima visoko mišljenje o Fenerbahčeu potvrdio je i njegov agent Jesus Martinez.

Kroz bogatu trenersku karijeru Pellegrini je, između ostalog, vodio River Plate, Real Madrid, Manchester City...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi