Ako se krivulja pandemije pogorša, Seria A se opet prekida, u tom slučaju postoje plan B i C

Nogometni savez je na sve mislio

Ako se krivulja pandemije pogorša, Seria A se opet prekida, u tom slučaju postoje plan B i C

Italijanski nogometni savez smislio je i plan B i C u slučaju da se Seria A bude opet morala prekinuti. 

Ministar sporta Vincenzo Spadafora nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Nogometnog saveza potvrdio je kako se najjača italijanska liga vraća 20. i 21. juna, ali također i da je dao doznanja čelnim ljudima iz Saveza da se opet može prekinuti.

"Pitao sam ljude iz Saveza da li im je jasna činjenica da će liga opet biti suspendovana ako se krivulja pandemije pogorša u odnosu na stanje u kakvom je sada", kazao je između ostalog Spadafora objanjavajući o čemu se sve pričalo na sastanku.

Nastavio je pa otkrio da su mu ljudi iz Saveza objasnili kako i u tom slučaju imaju opcije.

"Fudbalski savez me je uvjerio da ima i plan B te plan C. Plan B je play off i play out, a plan C kristalizacija rangiranja. Planovi B i C nisu do mene. Fudbalski savez će samostalno proučiti alternativna rješenja tokom Saveznog vijeća 4. juna".

Podsjetimo, Seria A se ne igra već skoro tri mjeseca jer je posljednji meč između Juventusa i Intera odigran 8. marta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Timovi su počeli s individualnim treninzima još počletkom ovog mjeseca, a od prošle sedmice dozvoljeni su i grupni.

Lider na tabeli je Juventus s bodom više od Lazija. U prvom kolu nakon restarta sezone Lazio gostuje Atalanti a Juve Bologni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi