Ako se La Liga prekine jasno je kakav scenario nas očekuje

U tom slučaju je sve poznato

Ako se La Liga prekine jasno je kakav scenario nas očekuje

Endin Čaušević

Čelnici španske La Lige naredne sedmice će raspravljati o tome kada bi se mogli steći uslovi za nastavak sezone.

Španija je pored Italije na početku pandemije koronavirusa u Evropi bila najteže pogođena, ali se situacija popravlja iz dana u dan. Vanredno stanje završava se početkom maja, a tada bi klubovi trebali početi trenirati.

Očekuje se da se La Liga nastavi krajem maja ili početkom juna, a jasno je da će se sve utakmice igrati pred praznim tribinama. No, čelnici La Lige moraju imati i spremnu opciju ukoliko budu primorani da prekinu sezonu.

Španski mediji pišu da je jasno šta će se desiti ukoliko se sezona u Španiji prekine. La Liga je odabrala opciju da se u tom slučaju sezona zaključi s trenutnim stanjem na tabeli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako bi titula prvaka pripala Barceloni koja je trenutno prva s dva boda prednosti ispred Real Madrida, a plasman u Evropu pored ova dva kluba još bi ostvarili Sevilla, Real Sociedad, Getafe i Atletico Madrid.

Klubovi koji bi napustili La Ligu ukoliko se sezona ne nastavi su Mallorca, Leganes i Espanyol. No, španski klubovi nisu previše zabrinuti jer su uvjereni da će se sezona nastaviti, a sada samo čekaju dozvolu za trening, te zvanični datum nastavka prvenstva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti