Nema nebitnih utakmica, pa ni prijateljskih, posebno ne onih protiv Španije
Nogometna reprezentacija BiH u dobroj je seriji, ali pitanje je može li istu nastaviti protiv bivšeg svjetskog i evropskog prvaka, ali ako ništa moramo da se pokažemo u najboljem izdanju

U Las Palmasu pokazati pravo lice

Nema nebitnih utakmica, pa ni prijateljskih, posebno ne onih protiv Španije

Edmir Škorić

U Las Palmasu će večeras prijateljski susret odmjeriti Španija i Bosna i Hercegovina.

Nakon boda u Beču kojeg smo doživjeli kao pobjedu (sportski i moralnu), slijedi nam nešto "lakša" utakmica. Napisati "lakša" u kontekstu duela sa Španijom je možda i apsurd, ali opet, radi se o prijateljskom meču, koji ne može da ima težinu kao bilo koja zvanična utakmica.

I nije nam cilj da u ovom najavnom tekstu otpišemo Zmajeve, štaviše, ali činjenica je da možemo da budemo bezbrižni i da je večeras najvažnije da se bez straha odigra 90 minuta, da se jednoj Španiji, bivšem evropskom i svjetskom prvaku, pokaže da nismo ni mi zalutali u Ligu A Lige nacija i da trenutna forma Zmajeva ipak nije slučajna.

Bila bi prava šteta da sada prekinemo taj niz od devet utakmica bez poraza, ali ako već moramo negdje da gubimo, neka to bude u prijateljskim utakmicama i neka to bude od selekcija kakva je Španija.

Selektor Robert Prosinečki je sinoć prije zvaničnog treninga na zvaničnoj presici kazao da je Španija sjajan tim i da će ova utakmica biti jako teška, ali i prilika da svima da šansu i da vidi s kakvim igračima raspolaže, jer u Ligi nacija nije imao priliku isproba neke svoje zamisli.

"Biće sigurno promjena. Ozbiljna je utakmica, iako je prijateljska. Duel sa Španijom je velika stvar. Daćemo sve od sebe da odradimo dobru utakmicu. Promjena će biti, igraće skoro svi i daćemo šansu svima"

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Španski selektor Luis Enrique suočava se s dosta kritika zbog poraza od Hrvatske (3:2) u Ligi nacija, a u posljednje vrijeme Furija pod njegovim vodstvom prima dosta golova i to je jedna od najveći boljki ove selekcije. Očigledno je da nedostaje Gerard Pique, a nama u prilog ide što večeras nema ni Sergija Ramosa, pa će Enrique morati da improvizuje.

Bit će promjena i u prvih 11 Zmajeva, neddostajat će Miralem Pjanić, ali nadamo se dobroj utakmici, pa što da ne i nastavku serije bez poraza. Duel u Las Palmasu na Gran Canaria stadionu igra se od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi