"Ako se Seria A prekine, nastat će apokaliptični scenario"

Tako smatra prvi čovjek Genoe

"Ako se Seria A prekine, nastat će apokaliptični scenario"

Teme:

Jedan od onih koji smatraju kako potpuni prekid sezone nikako ne bi dobrodošao italijanskom nogometu je predsjednik Genoe Enrico Preziosi.

Podsjetimo, Seria A je prekinuta još početkom marta mjeseca i za sada još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li će biti nastavljena, iako su klubovi prije nekoliko dana počeli s individualnim treninzima.

Još uvijek se razmatraju sve opcije, a Preziosi smatra kako bi ona oko prekida prvenstva imala katastrofalne posljedice.

"Kada bi se liga zaustavila, na scenu bi stupio apokaliptični scenario. Takva odluka uništila bi planove svih fudbalskih radnika. Još čekamo da vidimo šta će TV kompanije odlučiti. Genoa bi otkazivanjem sezone izgubila između 20 i 30 miliona evra i to čak i nije tačan podatak. Postoji i problem oko sezonskih karata... Nastala bi potpuna katastrofa", kaže on za RAI.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, njegova Genoa prije prekida je bila na 17. poziciji sa jednakim brojem bodova kao i Lecce koje se nalazi u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi