Sljedeća sezona Serije A sa 20 učesnika, četiri kluba u strahu!

Potvrđena promocija i ispadanje

Sljedeća sezona Serije A sa 20 učesnika, četiri kluba u strahu!

A. Čaušević

FS Italije (FIGC) je na današnjem sastanku donio nekoliko važnih odluka po pitanju Serije A za sljedeću sezonu. 

Prema izvještaju Sky Sporta čelnici italijanskog fudbala su odlučili da sljedeća sezona Serije A bez obzira da li se ova završila ili ne, broji 20 učesnika, a ne 22 kao što se nagađalo u prethodnom periodu.

To u praksi znači da će biti ispadanja iz lige te promocije. Poslije ove odluke SPAL, Brescia, Genoa i Lecce ne mogu "mirno spavati" jer su najugroženiji na tabeli.

S obzirom da će biti promocije to znači da će Benevento ponovo igrati najjači rang, njemu bi se mogao pridružiti Crotone te još jedna ekipa iz Serije B koja bi bila naknadno određena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz FIGC su još jednom jasno poručili da je cilj da se sezona 2019/20 završi na terenu te se radi na novom protokolu za sigurnost igrača kojeg bi odobrila italijanska vlada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi